zonnepanelen-aanleggen

Waarom zou je zonnepanelen installeren?

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen te laten installeren op het dak van hun woning of bedrijf. Een maand geleden heb ik zelf ook zonnepanelen in Losser aangeschaft. Nu heb ik onlangs gehoord dat de energiekosten enorm gaan stijgen, dus ben ik gigantisch blij met mijn keuze. Zonnepanelen zijn namelijk niet alleen erg milieuvriendelijk, maar zorgen daarnaast ook voor een leuke kostenbesparing op de energiekosten. 

Door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen kun je veel besparen op je maandelijkse elektriciteitskosten. De hoeveelheid geld dat je bespaart is vaak vele malen hoger dan de investering van de zonnepanelen zelf. Vooral nu de kosten dus enorm aan het stijgen zijn. Met zonnepanelen, uitgaand van een levensduur van 25 jaar kan een gemiddeld huishouden ongeveer 3 tot 4 keer meer besparen dan de investering. 

Nog meer voordelen van zonnepanelen

Zoals gezegd zijn zonnepanelen erg milieuvriendelijk. Dit komt, omdat zonnepanelen zonne-energie opwekken. Zonne-energie is erg schone en groene energie. In tegenstelling tot de alternatieven zoals verbranding van gas, olie of kolen komt veel CO2 vrij. Het uitstoten van CO2 is enorm slecht voor het milieu en zorgt voor een broeikaseffect. Het veel uitstoten van CO2 helpt mee aan de opwarming van de aarde. Dit zouden we in ons kikkerlandje niet willen, omdat we al deels onder de zeespiegel leven. 

Zonnepanelen zijn een zeer slimme investering. Het plaatsen van zonnepanelen zal namelijk zorgen voor een goed rendement. Het rendement op de investering in zonnepanelen is momenteel ongeveer 10% per jaar. Dit is natuurlijk veel meer rendement dan dat je momenteel op je spaarrekening krijgt. Naast rendement zorgen zonnepanelen voor een waardestijging van je woning. Woningen met zonnepanelen zijn meer waard dan woningen in dezelfde prijsklasse zonder zonnepanelen.

Mijn zonnepanelen

Mijn zonnepanelen zijn geïnstalleerd door Keurigadvies. Dit is een bedrijf in Losser dat gespecialiseerd is het installeren van zonnepanelen en laadpalen. Ze zorgen ervoor dat particulieren kunnen besparen op hun energierekening!

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen