brandend huisje van lucifers

Waarom is het handig om een brandverzekering af te sluiten

Wanneer je een woning huurt of koopt, is het altijd handig om een brandverzekering af te sluiten. Als je een brandverzekering hebt afgesloten, ben je verzekerd tegen brand, inbraak, water- storm en hagelschade. Een brandverzekering geeft zekerheid en is daarom dus erg prettig om te hebben.

Brandverzekering, is dit verplicht?

Een brandverzekering is niet verplicht in Nederland, wel is het erg handig en wordt het geadviseerd om een brandverzekering te nemen. Als je een hypotheek of een lening afsluit bij de bank, wordt er wel geëist dat je een brandverzekering afsluit. Zonder een brandverzekering ben je namelijk niet verzekerd tegen de schade. Zit jij in een particuliere huurwoning? Dan ben je in sommige gevallen ook verplicht om zelf een brandverzekering af te sluiten. Huur je een woning van de gemeente? Dan zit dit meestal al bij het maandelijkse bedrag inbegrepen.

Welke brandverzekering kies jij?

Ben je op zoek naar een brandverzekering? Dan heb je de mogelijkheid om brandverzekeringen met elkaar te vergelijken. Brandverzekeringen vergelijken kun je makkelijk via het internet regelen. Doordat je brandverzekeringen met elkaar vergelijkt, kies je eenvoudiger de juiste en bespaar je bovendien geld. Neem er wel voldoende de tijd voor zodat je uiteindelijk de meest gunstige verzekering afsluit.

Het afsluiten van een verzekering, waar doe je dit?

Als je een brandverzekering met elkaar wilt vergelijken, dan kun je kijken naar meerdere verzekeringsmaatschappijen. Zo heb je bijvoorbeeld AXA, Vivium, Baloise of Generali. De kosten verschillen per verzekeraar. Let er bij het verzekeren wel op dat je goed op de hoogte bent van de voorwaarden. Dit kan namelijk veel impact hebben op hoe gunstig de verzekering daadwerkelijk is.

Ga voor een verzekeraar die betrokken is bij de klanten

Bij het afsluiten van een nieuwe verzekering is het erg aan te raden om op zoek te gaan naar een verzekeraar waar de klanten erg tevreden over zijn. Mocht je ooit te maken krijgen met een brand, dan weet je in ieder geval dat alles hieromheen goed geregeld wordt. Daarnaast weet je dan ook dat je altijd bij de verzekeraar terecht kunt voor vragen. Vergelijk daarom niet alleen op prijs, maar ook op wat je ervoor terug krijgt.

In welke situatie kan het handig zijn om geen brandverzekering af te sluiten?

Er zijn ook situaties denkbaar waarbij het niet per se voordelig is om een brandverzekering af te sluiten. Een voorbeeld hiervan is wanneer je zelf erg veel panden hebt. Als je elk pand zou verzekeren tegen brand, dan ben je maandelijks een erg groot bedrag kwijt. Na een niet al te lange periode heb je het bedrag dat je mogelijk aan schade op zou lopen door een brand in een van de panden, al betaald. De kans dat meerdere panden kort na elkaar afbranden, is zeer klein. Bovendien kun je deze kans ook verkleinen door de juiste maatregelen te treffen.

Als je graag zekerheid hebt, dan is het wel prettiger om een brandverzekering te hebben. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over schade die ontstaat door overmacht.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen