Canvas waar je op moet letten

Waar je op moet letten bij het kopen van een foto op canvas

Een foto op canvas is heel erg populair. Dat is natuurlijk logisch omdat je op die manier een zelfgemaakte foto als een soort schilderij op je muur kan hebben. In bijna ieder huis is er wel een te vinden, zo ook bij mij thuis. Canvassen kan je gebruiken voor verschillende foto’s. Denk maar aan familiefoto’s, kinderfoto’s, foto’s van natuur en ga nog maar even door. Bij mijzelf heb ik een foto op canvas laten drukken van mijn vriend en mij. Omdat canvassen populair zijn dacht ik: laat ik eens tips geven waar je op moet letten wanneer je een foto op canvas gaat bestellen!

Waar moet je op letten?

Wanneer je een foto op canvas laat bedrukken is het belangrijk dat je het origineel in een hoge kwaliteit aanlevert. Wanneer je bijvoorbeeld een doek van 20cm bij 20cm kiest dat moet het bestand minimaal 1MB groot zijn en moet de resolutie ongeveer 5 megapixels zijn. Wanneer je een groter doek kiest moet je er weer rekening mee houden dat het een hogere resolutie moet zijn.

Ook belangrijk is dat je erop let wat voor soort bestand je aanlevert. Over het algemeen zijn de foto’s opgeslagen als JPEG en dat werkt prima. Maar als je bijvoorbeeld Photoshop hebt gebruikt wordt het weer anders opgeslagen, dus is het belangrijk dat je goed kijkt naar wat voor soort bestand je moet aanleveren.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen