koi-karper-close-up

Tips voor het decoreren van een vijver

Wil jij een vijver plaatsen in de tuin? Dan is het van belang om op zoek te gaan naar de meest geschikte vijver. Je hebt namelijk veel verschillende vijvers die je in de tuin kan. Zo heb je verschillende groottes, maar je hebt ook verschillende ontwerpen. Als je een leuke vijver hebt gevonden, kun je kijken naar het decoreren van de vijver.

Verschillende waterplanten

Als je waterplanten wilt halen voor in de vijver, dan is het handig om te kijken naar zuurstof vijverplanten. Deze planten kunnen namelijk makkelijk overleven onder water. Wanneer je de waterplanten wilt kopen, dan heb je erg veel opties. Kijk hierbij goed naar wat je mooi vindt, maar ook naar wat bij de rest van de vijver past. De waterplanten kan je kopen in een winkel, maar ook bestellen via een webshop.

Vijverpomp

Als je een vijver hebt, dan is het ook van belang dat de vijver af en toe wordt schoongemaakt. Voor het schoonhouden van de vijver is het prettig om gebruik te kunnen maken van een vijverpomp. Een vijverpomp kan je aansluiten op een filter. De filter zorgt er vervolgens voor dat de vijver een langere periode netjes blijft. Wel is het de bedoeling dat je om de drie weken de filter goed reinigt.

Willen je vissen in de vijver? Neem vissenvoer

Wil je vissen in de vijver hebben? Dan is het ook handig om visvoer te kopen. Dit omdat er in een zelfgemaakte vijver geen eten voor de vissen te vinden is. Zorg er daarom voor dat je altijd voldoende visvoer op voorraad hebt. Het is de bedoeling dat je de vissen dagelijks nieuw voer geeft.

De vijver opknappen

Als je een vijver hebt laten plaatsen in de tuin, dan is het ook handig om te kijken naar het opknappen van de vijver. Een vijver zonder decoratie ziet er namelijk erg saai uit. Om de vijver wat op te vrolijken, kun je leuke decoratie toevoegen. Qua vijver decoratie kun je onder andere denken aan vijverstenen.

Verlichting om de vijver

Een andere manier om je vijver op te knappen, is door er verlichting omheen te plaatsen. Met de juiste verlichting komt je vijver mooi naar voren en kun je vanuit meerdere plekken van de tuin genieten van de vijver. Qua verlichting kun je ervoor kiezen om een aantal lampen aan te schaffen die op zonne-energie werken. Naast dat dit gunstiger is voor het milieu, is het ook stukken makkelijker.

Een nieuwe vijver aanleggen

Als je de vijver al een erg lange tijd hebt en in verloop van tijd veel schade heeft opgelopen, dan kun je er ook voor kiezen om een nieuwe vijver aan te leggen. Wanneer je een nieuwe vijver in de tuin wilt plaatsen, dien je eerst na te denken over hoe je dit wilt doen. Zo kun je kiezen voor een vijverdoek, maar ook voor een vijverbak. Beide opties hebben andere voordelen. Weeg de voor- en nadelen van beiden tegen elkaar af en kijk wat voor jou het meest geschikt is.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen