woonkamer met kleed en bank

Tips om een studio stijlvol in te richten

Een studio is over het algemeen een eenkamerwoning. In deze kamer dien je te leven. Deze kamer moet je in te richten als woonkamer, slaapkamer en keuken. De ruimte wordt dan meestal erg klein waardoor je creatief moet zijn. Naast kleine studio’s, heb je ook grote studio’s. Ongeacht de grootte is het voornamelijk van belang dat je ervoor zorgt dat het een fijne plek wordt om in te wonen. In dit artikel lees je hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Tip, richt de studio creatief in

Omdat een studio één kamer is, is het van belang om te kijken naar hoe je de studio creatief in kunt richten. Als je een studio creatief in wilt richten, dan is het handig om eerst een moodboard te maken. Een storyboard is erg handig om te maken. Je kunt hier alle ideeën naast en rondom elkaar plaatsen. Vanuit je moodboard kun je spullen kopen voor in de studio. Wil jij toch het gevoel hebben dat je verschillende kamers hebt? Dan kun je kijken voor hoge kasten. Hiermee kun je hoeken creëren.

Het inrichten van de woonkamer, zo doe je dat!

Als je de woonkamer in wilt richten, dan is het handig om te kijken naar welke spullen je nodig hebt in de woonkamer. Zo is het noodzakelijk om een bank, tv kast en salontafel aan te schaffen. Dit zijn de essentiële spullen die je nodig hebt in de woonkamer. Als je een bank wilt kopen, dan heb je de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende banken. Zo heb je u banken. Deze banken zijn gevormd in een u vorm. Hiermee kun je eenvoudig een leuk hoekje creëren in je studio.

Geen u bank? Dan kun je kijken voor een hoekbank

Wil je geen u bank hebben? Dan kun je kijken voor een hoekbank. Hoekbanken heb je in kleinere maten, maar je kan er ook voor kiezen om een grote hoekbank te kopen. Met een grote hoekbank kun je een prachtige woonkamer creëren. Daarnaast kun je een salontafel toevoegen aan de woonkamer. Plaats een aantal leuke accessoires op de salontafel en maak van je studio een plek waar je echt trots op kunt zijn.

De slaapkamer dient een prettige plek te zijn

Als je de woonkamer hebt ingericht, dan kun je kijken voor de slaapkamer. In een studio is het handig om geen groot bed te plaatsen. Dit neemt namelijk mega veel ruimte in waardoor je weinig ruimte hebt om te lopen. Dit wil je natuurlijk voorkomen en daarom is het van belang om te kijken voor een kleiner bed. Wil je de ruimte behouden? Dan kun je een hoogslaper aanschaffen. Zo heb je nog genoeg ruimte onder je bed. Daarnaast zijn er ook bedden op de markt die je eenvoudig kunt inklappen. Alleen bij het slapengaan neemt het bed dan kostbare ruimte in bezet. Zo’n bed kun je overigens beter niet online kopen. Het is daarbij verstandiger om naar een winkel te gaan en verschillende soorten uit te proberen. Zo weet je zeker dat je uiteindelijk een prettig bed hebt.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen