Hoogte

Tips bij het ophangen van foto’s

De laatste tijd zie ik steeds vaker dat mensen de fout in gaan wanneer ze hun foto’s aan de muur ophangen. Mijn handen begonnen daarom te kriebelen. Ik heb deze blog dus geschreven (alhoewel ik eerder ook al een soortgelijke blog heb geschreven) om ervoor te zorgen dat jij je foto’s wel goed op hangt! Wat belangrijk is bij decoreren van je wand is dat je het mooi vindt. Maar om het ook nog eens in harmonie te krijgen met elkaar, hebben wij wat tips die je kunnen helpen.

De juiste hoogte
Muurdecoratie als foto’s en schilderijen worden als harmonieus gezien wanneer ze op ooghoogte hangen. De gemiddelde ooghoogte ligt op 1,60 meter. Vooral voor foto’s die je staand zou willen bekijken is het aan te raden om deze op ooghoogte te hangen. Voor foto’s die je liever bekijkt wanneer je op de bank zit is het aan te raden om die iets lager op te hangen.

Hoogte

Denk aan de randen
Kijk eens goed naar de hoeken en randen in je kamer. Wanneer je een foto ophangt en de randen gelijklopen met bijvoorbeeld het kozijn, een plank of een deur is het effect veel ruimer en vaak ook mooier.

Afstand tussen de foto’s
Houd er rekening mee om je foto’s op een gelijkmatige afstand van elkaar op te hangen. Foto’s wild ophangen geeft vaak een onrustig effect en ziet er vaak ook slordig uit. Wanneer je bezig bent met het ophangen heeft je standaard een meetlint en een waterpas nodig.

Afstand

De kleuren
Wanneer je je huis inricht denk je natuurlijk aan afstemming tussen de kleuren, denk maar aan de decoratie en de meubels dit wordt vaak op elkaar afgestemd. Dit kun je ook doen met je foto’s. Kies bijvoorbeeld voor een foto met bij bijkleurend motief voor een de muur. Wanneer je witte muren zit je sowieso goed en zullen de foto’s er goed uit zien. Wanneer je behang hebt of een druk motief is het vaak mooi om een lijst om de foto te zetten.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Gerelateerde artikelen