Polycarbonaat-kanaalplaat-golfplaten

Polycarbonaat kanaalplaat en golfplaten. Hoe werkt het en hoe zonwerend zijn ze?

Een eigen terras in je tuin, hetgeen dat tegenwoordig steeds populairder wordt. Hierbij is niet alleen de uitstraling van belang maar ook de gebruikte materialen. Immers je wilt wel kwaliteitsgericht bouwen in je tuin. Hiervoor is het mogelijk de polycarbonaat kanaalplaten te gebruiken of de polycarbonaat golfplaten. Beiden hebben veel voordelen en worden ook het meest gebruikt voor de terrasoverkapping.

Polycarbonaat platen

De polycarbonaat platen laten veel licht door waardoor je geen donker effect krijgt wanneer je binnen uit of onder de overkapping. Meer over polycarbonaat kanaalplaten is via daglicht direct terug te vinden. Deze dakplaat bestaat uit twee lagen kunststof, dit zorgt er voor dat er een isolerende werking plaatsvind. Het installeren van de polycarbonaat kanaalplaten is door het gewicht erg eenvoudig maar toch sterk in de werking. Het is dan ook eenvoudig deze zelf te monteren met behulp van de speciale kanaalplaatprofielen. Maak hierbij wel gebruik van de gegeven instructies, zo voorkom je ongewenste gebreken ten gevolge van het installeren. Indien dit risico vermeden wenst te worden is het ook mogelijk dit te laten installeren door een gespecialiseerde monteur. Een ander soort plaat zijn de golfplaten. Deze plaat is te herkennen aan de golvende structuur.

Voordeel polycarbonaat platen

Het voordeel van de goedkope polycarbonaat golfplaten Is naast de goedkope prijs dat het van zeer stevig materiaal is. Dit zorgt ervoor dat beschadigingen worden voorkomen, ook tijdens heftig winterweer. Deze goedkope polycarbonaat golfplaten zijn hiermee geschikt als stevige overkapping voor de schuur etc. Vaak is het zo dat bij overkappingen deze platen verkleuren door de zon. Daarom zijn de golfplaten van beide kanten UV beschermd ter bescherming van verkleuringen.

Laat een specialist een polycarbonaat plaat installeren

Bij het bevestigen wordt gebruik gemaakt van  houtdraadbouten en afstandhouders. Wanneer u hier zelf geen verstand van heeft, is het mogelijk de platen door een specialist te laten installeren. Naast het feit dat het kiezen voor een golfplaat een uitstekende keuze is voor uw overkapping, is het ook mogelijk te kiezen uit soorten golfplaten. Zo zijn er de PVC golfplaten, polyester platen, enkelwandige golfplaten, driewaardige golfplaten en nog veel meer. In overleg met een deskundige is dan ook de keuze te maken uit de soort carbonaatplaten en het materiaal.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen