Fotolijsten goed ophangen

Hoe hang je op de perfecte manier jou fotolijst op?

Oke ik geef toe. Dit is iets sneller dan twee weken na mijn laatste blog (alhoewel, blog…. Het was meer een stukje uitleg ;)..). Toch geef ik jullie graag uitleg hoe ik mijn fotolijsten goed heb opgehangen. Lees onderstaande tips door en hang ook jouw fotolijsten goed op!

Hoogte van de fotolijst:
Je moet ten eerst voor jezelf bepalen wat nou de goede ooghoogte is voor je fotolijst. De gemiddelde ooghoogte is tussen de 150 en 160 centimeter. Dus kies je bijvoorbeeld 155 centimeter. Markeer dan de plek. Bepaald dan hier uit waar dan het ophang systeem komt te hangen. Je hebt de waterpas nodig. Markeer altijd met een potlood zodat je dit eventueel weer kan verwijderen. Je kan gaan boren. In een houten wand kun je ook met spijkers werken.

Ongeveer de afstand tussen fotolijsten:
Als je meerdere fotolijsten gaat ophangen moet je er wel voor zorgen dat er genoeg ruimte tussen zit. Gemakkelijke manier om de juiste afstand te bepalen is dat je ze eerst op de grond tegen de muur plaatst.

Fotolijstje ophangen zonder te boren:
Het is natuurlijk niet mogelijk om je fotolijst op te hangen zonder gaten in de muur hoeven te boren. Maar zo bestaat er ook een systeem dat je niet hoeft te schroeven of te spijkeren. Het DecoTrack systeem bestaat uit een schroeflijst en kooflijst samen vormen zij dus de rail en hangsetjes. Daarna kan je de kooflijst op de schroeflijst doen en zo ontstaat er een doorlopende opening waarin de ophangsetjes worden geplaatst. Een a nder voorbeeld zijn strips. Met de Vastklikstrips van Command hang je je lievelings foto snel en gemakkelijk op. Ze zijn ook zeer eenvoudig weer te verwijderen.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen