fotolijst-kopen

Fotolijsten kopen ? Hier moet je op letten

Fotolijsten zijn perfect als decoratie en passen in iedere ruimte. Dankzij een mooie fotolijst kun je je foto’s overal in huis neerzetten of ophangen. Of het nu gaat om schoolfoto’s, fotoshoots of vakantiefoto’s, overal is een geschikte fotolijst voor te vinden. Fotolijsten zijn er namelijk in alle soorten en maten: groot, klein, licht, donker en noem maar op. Het kiezen van een fotolijst, doe je niet zomaar. De lijst moet wel passen bij je interieur en bij de soort foto die je erin plaatst, bijvoorbeeld. Ook moet je nog rekening houden met andere dingen. In dit artikel lees je waar je op moet letten bij het kopen van fotolijsten.

Om wat voor soort foto gaat het?

Bij iedere soort foto past weer een andere fotolijst. Wil je bijvoorbeeld een schoolfoto inlijsten? Houd er dan rekening mee dat een standaard schoolfoto 13 bij 18 centimeter is. Er zijn gelukkig veel fotolijsten in dit formaat te vinden. Ben je onlangs een dierbare verloren en wil je een foto van hem of haar inlijsten, dan is een wat sobere fotolijst beter geschikt. Maar als je gaat trouwen, is een fotolijst met een witte rand juist weer ideaal. Wat je ook kunt doen, is een collage maken van allerlei foto’s die tot hetzelfde thema behoren. Gebruik hierbij collagelijsten. Hiermee kun je perfect de sfeer van jouw bruiloft of vakantie weergeven. Ook collagefotolijsten zijn uiteraard in verschillende kleuren te krijgen.

Kies het juiste formaat

Foto’s zijn er in verschillende maten, dus de fotolijsten moeten hierop worden aangepast. De formaten van fotolijsten worden aangegeven in centimeters. Het gaat hierbij om de glasmaat van de fotolijst, waardoor de rand dus niet meetelt. Hoe groot de fotolijst moet zijn, hangt van een paar dingen af. Natuurlijk is het formaat van de foto zelf hierin het belangrijkste. Vervolgens moet je bepalen of je de foto beeldvullend wilt inlijsten – dus dat het glas van de fotolijst net zo groot is als de foto – of liever gaat voor een passe-partout – waarbij de foto wordt omringd door een rand. Als je voor een passe-partout gaat, moet het formaat van de fotolijst groter zijn dan de foto.

Materiaal en kleur

Het materiaal en de kleur van de fotolijst zijn ook niet onbelangrijk. Deze bepalen namelijk voor het grootste deel het uiterlijk van de lijst. Fotolijsten zijn er in verschillende materialen, waaronder aluminium en hout. Aluminium is in veel verschillende kleuren en tinten verkrijgbaar, waardoor je een ruime keus hebt. Houten fotolijsten zijn natuurlijk in de originele kleur van het hout verkrijgbaar, maar aangezien hout makkelijk te verven is, zijn ze er ook in wit, zwart of grijs. Soms worden er zelfs nog wat fellere kleuren aangeboden, zoals blauw.


Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen