kleine-wc-ruimte

Een kleine wc ruimte inrichten: handige tips

De beperkte ruimte en het ontbreken van natuurlijk licht maakt een kleine wc ruimte vaak een uitdaging om in te richten. Toch zijn er verschillende manieren om van deze ruimte een prachtige, stijlvolle ruimte te maken. We geven vijf praktische tips om je wc ruimte in te richten.

Kies voor spiegels

Spiegels kunnen wonderen doen voor een kleine ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een halve muur vol met spiegels of kies voor meerdere spiegels, verspreid over de ruimte. Door de weerkaatsing van licht en patronen kan een spiegel op deze manier dezelfde werking hebben als een raam. Je kunt ook twee functies combineren door een spiegel met licht te plaatsen: dat geeft de wc ruimte direct een moderne uitstraling.

Laat de vloer vrij

Om een ruimte groot te laten lijken is het belangrijk om de vloer zo veel mogelijk vrij te laten. Kies voor een hangend toilet en probeer ook de fontein aan de muur te installeren. Maak gebruik van de muren als je opbergruimte wilt creëren of kies voor kastje op poten.

Kies voor grote patronen

Ga je behang of tegels aanbrengen? Kies dan voor grote patronen of een groot formaat tegels. Deze maken de wc ruimte, in tegenstelling tot kleinere patronen, voor het oog groter. Dit heeft veel invloed op hoe je de ruimte uiteindelijk ervaart.

Maak gebruik van de muren

Het is belangrijk om de vloer vrij te laten: tegelijkertijd wil je natuurlijk wel een aantal spullen ophangen. Maak daarom optimaal gebruik van de muren en kies voor een brede opbergplank of een stylish opbergelement. Of maak een nis in de muur waar je spulletjes kwijt kunt. Ook voor bijvoorbeeld de kraan kun je kiezen voor een element dat rechtstreeks aan de muur gemonteerd wordt: het scheelt ruimte, oogt fraai en is makkelijk schoon te maken.

Gebruik de hoeken

Om een open ruimte te creëren is het handig alle hoeken goed te gebruiken. Kies voor een klein, driehoekig fonteintje om ruimte te besparen. Er zijn ook allerlei creatieve opbergsystemen die verschillende functies combineren. 

Heb je meer tips nodig? Plan een design date bij Home Made By voor persoonlijk interieuradvies in Amsterdam en omstreken.

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen