Foto's in hartvorm

Een canvasdoek laten drukken? Ik heb 5 tips voor jou!

Laatste wilde ik weer eens een nieuw canvasdoek laten drukken met een foto van mij en mijn vriend erop. Ik kwam erachter dat het niet meer heel makkelijk was. Er zijn verschillende bedrijven waar ik het kon laten drukken en ze hadden allemaal tientallen opties voor mijn canvasdoek. Na aanleiding van mijn bestelling wil ik jullie graag deze 5 tips geven!

  1. Wat natuurlijk heel belangrijk is om te kiezen voor een professionele drukker want je wilt wel dat alles goed word uitgevoerd en dat het bedrijf hoge kwaliteit levert. Wat handig is om bedrijven met elkaar te gaan vergelijken en kijken wie ervaren zijn en of dat je eventueel geld terug krijgt als je er niet tevreden over bent. Vergeet alleen niet dat je de verzend en verwerkingskosten in rekening moet brengen.
  2. Om barsten en krassen te voorkomen moet je ervoor zorgen dat je canvas bedekt is met een beschermde laag. Als een van de bedrijven die jij hebt uitgekozen hier niet aan doet, zoek dan een andere! Want een foto met een beschermlaag zal langer meegaan en er ook mooier uit zien. De 3 manieren om het te laten beschermen zijn mat, satijn en glans. Het verschilt wel in de glans dat ze aan de foto geven, maar elke manier helpt voor de bescherming van de foto.
  3. Gebruik professionele kwaliteit en afbeeldingen met een hoge resolutie. zakt je beeldkwaliteit onder de 100 dpi dan wordt je foto op de canvas wazig. Het is wel goed als je nog even voor de zekerheid vraagt of de kwaliteit van het bestand goed is. Dus zorg ervoor dat de afbeelding het juiste formaat heeft. Als jij bijvoorbeeld een panoramafoto wilt afdrukken op een canvas dan moet je wel weten dat het bijsnijden van de foto onvermijdelijk is.
  4. Probeer geen foto te kiezen die al wazig of rode ogen heeft. Wil jij wel graag die foto hebben dat kan? Als dat wel zo is gebruik dan vooral een goed bewerk programma dat de foto er beter uit komt. Je kan ook een professionele mensen vragen of zij dit voor jou willen oplossen.
  5. Wat de beste afbeeldingen voor canvas zijn, zijn de familieportretten of foto’s van een betekenisvolle gebeurtenis zoals een huwelijk of een communie. Het is altijd leuke om extra daarvan te laten drukken voor om als cadeau te geven!

Als jij deze tips accepteert en gaat gebruiken, zal je canvas project ongetwijfeld een groot succes worden. Dus een goed over nagedachte canvas foto in jou huis wordt altijd wel bewonderd! Laat je weten of het gelukt is met jouw canvasdoek?

Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen