deurklink

De juiste deurklinken kiezen: hier moet je op letten

Wist je dat de deurklinken in huis bepalend zijn voor de uitstraling van je interieur? Het lijkt misschien niet zoveel invloed te hebben, maar het heeft oprecht veel effect op de sfeer in huis. Weet je niet zo goed wat voor deurbeslag je moet kiezen? Er is ontzettend veel keuze en dit maakt het natuurlijk niet makkelijker. In dit artikel bespreken we de belangrijkste aspecten waar je op moet letten bij het aanschaffen van nieuwe deurklinken. 

Verschillende soorten deurklinken

Er zijn verschillende soorten deurklinken verkrijgbaar voor binnenshuis. We adviseren om dezelfde soort deurklink in het gehele huis te gebruiken, dit zorgt namelijk voor eenheid en rust. Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk om ander deurbeslag te kiezen in sommige ruimtes om een statement te maken, maar kies niet voor iedere ruimte een andere deurklink. Dit kost je niet alleen veel tijd bij het uitzoeken van de verschillende klinken, maar kan ook voor een rommelige uitstraling zorgen. De belangrijkste keuze die je moet maken, is of je kiest voor deurkrukken of deurknoppen. Tegenwoordig wordt er steeds vaker voor deurkrukken gekozen, maar als je huisdieren hebt kan een knop ook een goede keuze zijn. 

Kies een stijl passend bij het interieur

Vervolgens is het belangrijk om naar het design van de deurklink te kijken. Kies voor een stijl passend bij het interieur. Houd je van strak en modern? Kijk dan naar moderne deurklinken die voorzien zijn van een speciale coating. Heb je een klassiek interieur? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor elegante bronzen of ijzeren deurklinken met een klassieke ronde vorm. Wist je dat deurklinken met mat zwarte coating tegenwoordig helemaal hip zijn? Deze klinken zijn verkrijgbaar bij diverse woonwinkels, maar het is ook heel goed mogelijk om je huidige deurklinken in deze kleur te verven met spuitlak of spuitverf. 

Ben je op zoek naar hippe deurkrukken om een echt statement te maken? Ostium home produceert prachtige deurklinken met uitstekende kwaliteit. Zo is de ronde deurkruk van Ostium in het goud ontzettend populair. 

Kies voor duurzaam deurbeslag

Als je kleine kinderen hebt, is het belangrijk dat je kiest voor kindvriendelijke deurgrepen. Kijk daarom altijd naar de randen en punten van deurbeslag voordat je het daadwerkelijk aanschaft. Kinderen kunnen zich hier namelijk vervelend aan verwonden. Daarnaast mag de kwaliteit van de deurklinken natuurlijk niet vergeten worden. Deuren worden dagelijks gebruikt, de ene misschien

wat vaker dan de andere. We raden daarom aan om deurklinken van duurzaam materiaal aan te schaffen. Dit is misschien een grote investering, maar hier heb je dan ook een levenlang plezier van. Over Lisa

Lisa

Ik zal mijzelf nog even voorstellen: ik ben Lisa, 26 jaar en ik woon in Ermelo. Vorig jaar heb ik mijn studie (bachelor) Psychologie succesvol afgerond en mijn script gehaald met een 8,5 (hihi). Nu ben ik op zoek naar leuk werk waarbij ik mijn kennis kan toepassen en meer ervaring op kan doen. Omdat ik ook actief ben als fotograaf, één van mijn andere hobby’s, heb ik besloten deze blog te starten (want interieur en fotografie sluit gewoon goed bij elkaar aan). Hopelijk inspireer ik jullie met mijn blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen